Helsinki-Bangkok ja Finnairin bisnesluokka

Lomani Thaimaan Cha Amiin ja Hua Hiniin alkoi suoralla reittilennolla Bangkokiin.

Päivitin lentoni bisnesluokkaan. Koska tämä matka oli Aurinkomatkojen paketti, matkustusluokan korotus I-luokkaan maksoi ”vain” 400 euroa per suunta. Se on paljon rahaa, mutta murto-osa normaalista bisnesluokan hinnasta.

Alun perin Finnairin piti lentää joulukuun 18. päivä Bangkokiin jo uudella A350-koneella, mikä oli yksi matkakohteen valintaperusteeni, mutta viivästysten takia niin ei käynytkään. Ei auta valittaa, sillä lentoyhtiöhän ei koskaan lupaa tiettyä konetyyppiä lennolle.

Finnairin klassikko: sampanja koneeseen tullessa
Finnair tarjoaa yhä sampanjan koneeseen tullessa bisnesluokassa tästä tutusta lasista.

Matka sujui silti  melko mukavasti. Kentällä kävelin ilman jonoja pritority-tiskille, turvatarkastuksesta pääsin myös läpi ilman jonoja ja lopulta kävelin portilta 37 koneeseen ilman jonoja.

Koneeksi osoittautui Finnairin vanhimpia A340-koneyksilöitä OH-LQA, eli käsittääkseni entinen Virgin Atlanticin kone. Se on jo aika kulunut, viihdejärjestemä on hidas ja vanhentunut, eivätkä istuimet laskeudu kokonaan makuuasentoon. Tämä koneyksilö onneksi poistunee seuraavaksi, kun Finnair saa lisää A350-koneita laivastoonsa.

Koneessa tarjottiin nopeasti perinteinen lasi sampanjaa, ja henkilökunta nosti laukkuni ylös.

Palvelu yhdeksän tunnin lennolla oli ystävällistä, mutta kiireistä ja sähläilevää. Pääruokani viipyi vartin pidempään kuin matkaseurallani, ja kahvia sain pyytää ainakin kahdesti. Bangkokia lähestyessä meinasi tulla kiire edes syödä aamiainen, ja taas sain pyytää monta kertaa kahvia.

Ruoka oli onneksi sentään oikein hyvää; alkuruoaksi kylmäsavusettuja silakoita ja lohenmätiä, ja pääruoaksi savustettua nieriää. Aamiainen oli perinteinen satsi kahvia, mehua, jogurtti ja lohimunakas.

Koneesta poistuessa jaettiin yhdellä ovella bisnesluokan matkustajille pahvilätkää, jolla pääsi priority-kaistaa maahantulotarkastukseen. En meinannut huomata tätä, eivätkä Finnairin lennolla sanoneet tästä mitään. Toinen matkustaja onneksi huomautti minulle asiasta, enkä joutunut sinne turistiluokan jonoon.

Muutama bisnesluokan matkustaja  sen sijaan meni koneesta sinne jonon perälle. Oli erikoista, ettei tätä ohjeistettu mitenkään. Ero oli aika iso, sillä pääsin ylös kentältä laukkuineni taksille noin 30 minuutissa. Turistiluokan jono sen sijaan oli toista sataa metriä pitkiä.

One thought on “Helsinki-Bangkok ja Finnairin bisnesluokka

Kommentointi on suljettu.