Tämän kirjan haluat lukea: The Smart Device

On väitetty, että oululainen MyOrigo kehitti sormilla hallittavan kosketusnäytöllisen älypuhelimen monta vuotta ennen Apple iPhonea.

Tuoreessa kirjassa The Smart Device MyOrigon pääguru, teknologiajohtaja ja yksi perustajista Johannes Väänänen kertoo laitteen ja yrityksen tarinan.

Kirjan saa ainakin Amazonin verkkokaupasta painettuna ja sähköisenä.

Teos on paikoin raskaasti luettava teknisine yksityiskohtineen, mutta se paljastaa kiinnostavia aiemmin julkaisemattomia yksityiskohtia MyOrigon neuvotteluista Applen ja Nokian kanssa sekä vaiheista operaattoreiden Radiolinjan ja Soneran kanssa.

Kenties yllättävimpiä ovat epäilyt Soneran turvallisuusjohdon yrityksistä vakoilla Microcellin perustajaa Jyrki Hallikaista, joka oli tukemassa MyOrigoa.

Kirja kertoo muun muassa, miten Applen Steve Jobs tai Nokian Anssi Vanjoki suhtautuivat MyOrigon varhaiseen kosketusnäytölliseen prototyppiin.

Valitettavasti tämän kirjan luettuaankaan ei voi olla varma, kopioiko Apple ideat Oulusta ensimmäiseen iPhone-puhelimeensa, joka julkaistiin vuonna 2007. Tämä oli neljä tai viisi vuotta sen jälkeen, kun Jobsin tiimi pääsi kunnolla perehtymään MyOrigon prototyyppiin.

The Smart Device on joka tapauksesssa hyvin kiinnostavaa luettavaa kenelle tahansa suomalaisten älypuhelinten historiasta kiinnostuneelle.

Kirjoitin kirjasta myös arvion, joka on luettavissa Talentumin maksumuurin takana.