Kokeilussa Wolt-palvelu Espoossa

Kokeilin torstaina tällä viikolla ensimmäistä kertaa ruoan tilaamista kotiin suomalaisen startupin Woltin kautta. Sain tilaukseni perille, ja mobiilisovellus on näpsäkkä. Muuten ei kokemus mennyt ihan kerralla putkeen.

Woltia ei ole ilmeisesti virallisesti lanseerattu Etelä-Espoossa, ja aika harva ravintola on vielä edes mukana kotiinkuljetuksissa.

Woltin Android-sovellus päätteli tilausvaiheessa sijaintini kartan perusteella aivan oikein,  tai siltä ainakin sovelluksen karttanäkymän perusteella näytti. Sijainnista kertova nuoli osui aika tarkalleen rivitaloasntoni kohdalle.

Maksaminen kävi helposti luottokortilla. Tilauksen tehtyäni etenemisestä kertova laskuri arvioi erikoisen tarkasti ruoan toimitusajan. Lopulta jäljellä on enää 3… 2.. 1 minuuttia. Sitten menee tarkemmaksi: 30.. 29.. 4…3…2..1.. ja 0 sekuntia. Ja ovikello soi? No ei, vaan laskurin tilalle saapui sana ”pian”, ja odottelin sen jälkeen ainakin 10 minuuttia.

Huomaan tässä vaiheessa, että katuosoitteeni on tallentunut tilaukseeni hieman väärin, joten alan epäillä kuskin eksyneen. Sovelluksessa on linkki soittaa asiakaspalveluun Soittaminen ei ravintolaan kuitenkan ensin onnistu. Saan ilmoituksen, että numero ei ole käytössä. Huomaan sitten, että numero on tallennettu Woltiin väärin.

Tarkistettuani oikean puhelinnumeron saan ravintolasta jonkun kiinni ja yritän kertoa, että osoitteeseen voisi llisätä tarkennuksen. Työntekijä ei jaksa kuunnella ja vakuuttaa, että kaikki on hyvin.

Lopulta kuski soittelee, kun ei löydä perille. Näen jo kerran, kun hän peruuttaa tästä ohi. On niin kiire, ettei ehdi huomata,vaikka vinkkaan ovelleni. Noin vartti myöhemmin saan kuskin palaaaan tänne uudelleen. Hän on vihainen, kun on väärä osoite.

Woltin mukaan kyseisen ravintolan toimitusaika oli 30-47 min. Kun soitin sinne, työntekijä sanoi toimitusajan olevan tunti.

Kun luultavasti kokeilen uudelleenkin tilata ruokaa kotiin Woltin kautta, tiedän tarkistaa, etä kartan piste vastaa oikeaa katuosoitetta. ja lisään ajo-ohjeita kommenttikenttään. Vieläkin epäilen tuota automaattista osoitteen päättelyä sen sijaan, että tilaukseen annettaisiin vain perinteisesti toimitusosoite.

Tässä tilauksessa oli kyseessä espoolainen lähiöravintola,  joten kovin kriittisesti en viitsi pieneen sähläykseen suhtautua. Sain kuitenkin tilaamani burgerin ja salaatin lämpimänä kotiin asti. Jatkon kannalta ratkaisevaa on kotiinkuljetuksessa mukana olevien ruokapaikkojen tarjonta Espoossa.

DSC04069
Wolt ilmoittaa häkellyttävän tarkasti tilaukseen kuluvan ajan. Ensimmäisen tilauksen perusteella aika-arvio ei vastannut todellisuutta.

 

One thought on “Kokeilussa Wolt-palvelu Espoossa

  1. Kiitokset Woltin kokeilusta ja pahoittelut haasteista! Kuten mainitsitkin, emme vielä kuljeta omilla kuriireillamme Espoossa ja täten olemme ravintoloiden oman kotiinkuljetuksen varassa. Tällöin aika-arviot ovat hieman epätarkempia, eikä kuskin taipaleen seuraaminen kartalla ole mahdollista (vain omilla kuskeillamme on tähän tarvittavat ohjelmistot).

    Olemme tällä hetkellä avanneet kuljetuspalvelun Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Tukholmassa. Toivon mukaan Espookin löytää tiensä listoille, koska itsekin asun siellä! 🙂

    Elias / Wolt

    PS Pistän account management-tiimillemme viestin toimimattomasta puhelinnumerosta!

Kommentointi on suljettu.