Ensimmäinen oma lasagne

Jatkan yritystäni innostua uudelleen ruoanlaitosta, joten kutsuin äitini kylään. Kokeilen tehdä lasagnea mascarponejuustolla. Näin ei tarvitse säätää maidon keittämisen kanssa, ja mascarponejuustoa saa laktoosittomana.

Reseptin nappasin Google-haun jälkeen Hesarin ruokasivuilta.

Ensin kuullotin pari salottisipulia öljyssä. Resepti sanoi vain yhden sipulin, mutta ne olivat niin pieniä, että vähintään kaksi sopisi maksuuni. Sitten pistin jauhelihan sekaan tomaattimurskaa, oreganoa, muskottipähkinää, fond du chef –tahnaa (”lihafondia”), sokeria ja vähän mustapippuria. Reseptissä ei tätä ollut, mutta raastin lisäksi sekaan yhden porkkanan värin ja makeuden toivossa.

Täytin lasagnevuokani vain kolmeen kerrokseen, eli ensin pohjalle lihakastiketta, sitten lasagnepastalevyjä, lisää lihaa, mascarponejuustoa, juustoraastetta ja sama uudelleen. Lopuksi päälle vielä ranskankermaa ja loput juustoraasteesta.

Lasagnevuoka meni uuniin noin 45 minuutiksi 200 asteeseen.

Valmis lasagne oli kenties yksi parhaimmista syömistäni, ja päihitti monet Italiassa ja Suomessa ravintoloissa saamani.

Ainoana miinuksena juustoraaste vähän kovettui pinnalla. Sain vinkin, että juustoraaste kannattaisi ehkä lisätä lasagnen päälle vasta loppuvaiheessa. Joku toinen taas kommentoi, että lasagnessahan kuuluukin olla vähän rapsakka juusto pinnalla.

Seuraava kehitysversio olisi kokeilla, onnistuisiko lasagne hyvin gluteenittomalla pastalevyllä.

valmislasagne