Ruokaelämyksiä Pietarissa

Vietimme mainion pääsiäisen viikonlopun Pietarissa, eli pitkäperjantaista toiseen pääsiäispäivään maanantaille. Se tarkoitti kolmea mainiota ravintolaa suurkaupungissa, joka tarjoaa kaikkea mahdollista huippuedullisesta paikallisesta keitosta usein raskaaseen lihamättöön tai moderniin eurooppalaiseen ruokaan.

Mansarda

Viimeisen illan ravintolamme Mansarda tarjosi modernia eurooppalaista ruokaa. Iisakinkirkon lähellä sijaitseva ravintola on aika hyvin piilossa toimistorakennuksen kuudenneksessa kerroksessa. Silti se oli sunnuntai-iltana lähes täynnä.

Söin alkuruoaksi tonnikalachevichen ja pääruoaksi risoton naudan tartarlihalla. Molemmat erinomaisia. Risotto näytti yksinkertaiselta, mutta oli mainiota. Tilasimme pöytään myös alkuruokalajitelman, savustettua lohta ja parikin eri jälkiruokaa.

Mansarda on melko hintava paikka, sillä alle 50 eurolla ei saa edes talon viiniä. Ruoka-annoksetkin ovat lähes Suomen hintatasoa.

Jos varaa pöydän ajoissa, voi saada näkymän suoraan Iisakinkirkolle. Sitä voi olla tosin hankala valmistaa, koska pöytävarausta selvitellessämme henkilökunta ei juuri puhunut englantia.

 

Percorso

Toisen illan ravintolamme Percorso oli Pietari-viikonlopun kohokohta. Four Seasons -hotellissa sijaitseva ravintola oli varaushetkellä Pietarin ykköspaikka TripAdvisorin listauksissa.

Olihan ravintola myös aika elämys. Heti saapuessamme vastaanotto oli hienostunut, mutta silti kivan rento ja ystävällinen. Henkilökunta ohjasi meidät baariin, jossa nautimme mainiot aperitiivit.

Nautimme ravintolassa mainiota risottoa, kalaa, pastaa ja punajuurta. Kaikki tuli ajallaan, kauniisti lautaselle valmistettuna ja hyvin maustettuna. Taustalla takkatuli loi lämmintä tunnelmaa viileään iltaan.

Tämäkin ravintola oli melko kallis, noin 170 euroa per henkilö. Tämä sisälsi siis monen ruokalajin aterian viineineen.

Tandoor Indian Restaurant

Ensimmäisen illan ravintolamme sijaitsi myös lähellä Iisakinkirkkoa. Tandoor oli mainio intialainen ravintola, jossa saimme hyvää valkosipulilla maustettua naan-leipää sekä jaettavaksi isolla tarjottimella muun muassa katkarapuja, lammasta, (possu)makkaraa, intialaista juustoa ja monta muuta herkkua.

Tandoor oli matkan edullisin ruokapaikka, ruokailun hinta jäi kolmasosaan noista kahdesta muusta. Ruokaa tuli pöytään aika tuhdisti vieläpä.

Kyse ei kuitenkaan ollut mistään lounasmätöstä, eli ruoka näytti ja tuoksui hyvältä.

Belmond Grand Hotel Europe ja ”venäläinen iltapäivätee”

Sunnuntain shoppailun jälkeen emme kaivanneet lounasta hotellimme tuhdin aamiaisen takia, mutta olihan suorastaan pakko käydä kokeilemassa Pietarin pääkadulla Newski Prospektilla sijaitsevassa Grand Hotel Europessa kuuluisa ”venäläinen iltapäivätee” eli  herkkuja juomien kanssa.

Emme ottaneet kyllä teetä, vaan pullon kuplivaa, ja syömisetkin jäivät muutamiin suolapaloihin ja makeisiin herkkuihin.

Paikkahan on sangen elegantti, ja siellä on mukava leikkiä hetken äveriästä yläluokkaa elävän musiikin soidessa rauhallisesti taustassa. Hyvin voi kuvitella, miten Marsalkka Mannerheimin on aikoinaan täällä pohtinut strategioitaan konjakin tai vodkan äärellä.

2 thoughts on “Ruokaelämyksiä Pietarissa

  1. Kyllä on paljon muuttunut Leningradin ajoista, hyvällä ja pahalla… Muistan, kuinka 50 markan seteli kävi VIP-kortista kaikkialle. Ei sitä tarvinnut käyttää, riitti kun näytti ja ovet avautuivat. Ruuan laatu sitten taas… Ekalta matkalta on muisto, kun pyörittelimme ”lihakeittoa” lautasillamme. Osalla oli myös jonkinlaista lihaa lautasellaan. Ja sitten keittiöstä juoksi kissa ja kokki perässä, veitsi kourassa.

Kommentointi on suljettu.