Barcelona-ruokamatka: Päivä 4: Mont Bar

Sunnuntaina palasimme matkan ruokasuunnitelmaan eli tarkasti valittuihin ravintoloihin.

Varasimme pari päivää sitten pöydän suosittuun, mutta kohtuullisen hintaiseen tapasravintolaan Mont Bar. Ravintola on noteerattu Michelin-oppaassa kunniamaininnalla. Tällaiset ovat usein hyviä ravintoloita, koska ruoka ja palvelu voivat olla aivan huippuluokkaa, mutta tähden saaminen ei ole vielä nostanut hintatasoa.

Mont Barissa saimme ystävällistä palvelua, vaikka pientä kiireistä sähläyksen tuntua olikin. Tähän saattoi vaikuttaa, että kaverini sanoi meidän jo käyneen Tickets- ja El Celler de Can Roca -ravintoloissa, jotka ovat täällä melkoisessa maineessa.

Saimme kuitenkin lopulta tilaamamme kuplivan eli pullon cavaa ja valikoiman tapaksia, jotka jaoimme kolmistaan.

Alkuruoaksi saimme muun muassa kroketteja, rapuleipiä ja espanjalaista Manchego-juustoa.

Pääruoaksi tuli naudan tartarpihvi, pitkään kypsytettyä possua ja jonkinlainen kanalla täytetty canneloni. Näistä vain viimeksi mainittu oli pettymys.

Ravintolalla on kattava, yli 200 viinin valikoima. Sommelier suosittteli meille erilaisiin ruokiimme sopivaa punaviiniä. Tarjoilu oli kiireisen oloista ja hieman hermostunutta, mutta yritystä oli kovasti, ja ystävällisiä he myös olivat.

Kahden tunnin päästä lasku tuli jälkiruokia lopetellessa pyytämättä eteemme. Henkilökunta vihjasi aika suoraan, että voisitteko poistua, seuraavat  asiakkaat ovat jo tulossa. Juomia ei voinut enää tilata, vaan tarjoilija suositteli baaria lähistöllä.

Mont Barissa tärkein kuitenkin onnistui, eli lähes kaikki ruoka oli tosi hyvää.