Barcelona-ruokamatka: Päivä 5: Fonda Espanya

Päätimme ruokamatkamme lähellä hotelliamme sijaitsevaan Fonda Espanya -ravintolaan. Sijainti oli tärkeä, koska lähtöaamuna oli herätys kello viideltä. Ravintolaa on kovasti kehuttu TripAdvisor-arvioissa, ja sillä oli kunniamaininta Michelin-oppaassa.

Ensimmäisen tunnin ajan hieman epäilimme paikkavalintaamme, sillä ravintola oli lähes tyhjä. Yhdeksän jälkeen pöydät alkoivat täyttyä, ja kymmenen aikaan ravintolassa oli jo paljon asiakkaita.

Tilasimme parit alkuruoat jaettavaksi, muun muassa anjovista, tonnikalatartaria ja kroketteja. Anjovikset olivat makuuni liian suolaisia, mutta tonnikala oli hyvää. Kroketit olivat ”ihan ok”, mutta eivät yhtä hyviä kuin muutamissa aiemmissa paikoissa. Kaipaan niihin usein enemmän mausteista tai vaikka jotain hyvää juustoa. Kaverit tilasivat vielä parit muutkin alkuruoat, mutta niitä en kokeillut, jättääkseni tilaa pääruoalle.

Ennen tilaamiamme ruokia saimme pienenä suupalana keittiön tervehdyksen, joka oli savustettua ahventa (sea bass).

Pääruoiksi tilasimme naudanfilepihvin, kyyhkystä ja pitkään kypsytettyä possua. Näistä kyyhkynen oli mielestäni ehdottomasti paras: aivan mielettömän mureaa ja maukasta punaista lihaa.

Ruoan kanssa sommelier suositteli hyvää keskitäyteläistä paikallista punaviiniä. Vain 25 eurolla saimme pullon hyvin laadukasta viiniä.

Jälkiruokaa en enää ottanut, koska olin jo aika täynnä, eikä listalla ollut juuri mitään laktoosittomana.

Ravintola sijaitsee tyylikkäässä Espanya-hotellissa. Ravintolasali oli koristeltu näyttävillä kristallisilla kattovalaisimmilla ja arvokkaan näköisillä tauluilla.

Palvelu oli hillityn ammattimaista. Saavuimme ravintolaan kello 20 avautumisen aikoihin, joten hovimestari ohjasi meidät alkudrinkeille hotellin baariin.

Ilta oli oikein onnistunut päätös ruokalomalle, eikä hintatasokaan ollut kallis ruoan laatua ajatellen.