Alkoholiton punaviini, onko siitä mihinkään?

Kevään aikana on tullut jokunen kilo painoa lisää, ja vanhempi veljeni haastoikin minut toistaiseksi makeis-, sokeri- ja punaviinitauolle laihdutusmielessä.

20170520_211301
Jacob’s Creek UnVined Shiraz 2016 on yksi Alkon myymistä alkoholittomista punaviineistä.

Viinin nauttiminen etenkin viikonloppuiltaisin on vahva tapa ja tottumus, ja etenkin hyvän ruoan kanssa pelkkä vesi tuntuu jotenkin vaisulta.

Olisiko siitä alkoholiton viini hyvä vaihtoehto? Niiden tarjontahan on parantunut Alkossa.

Ensimmäinen kokeilemani alkoholiton punaviini on australialainen Jacob’s Creek UnVined Shiraz 2016, jota on Alkon perusvalikoimissa sekä isoissa Keskon ja S-ryhmän ruokakaupoissa.

Ennakkokäsitykseni oli, että alkoholittomat punaviinit ovat kuin rypälemehua. Tämä Jacob’s Creekin viini on ainakin lähellä tuota ennakkokäsitystä. Maku on hieman makea ja todella marjainen, ikään kuin luumua olisi syönyt. Eniten tästä tulee mieleen tosiaan rypälemehu tai alkoholittomat cocktailit. Ei ainakaan maistuisi muuten vain.

Huomasin, että viini paranee huomattavasti, kun sen antaa viilentyä kunnolla. Silloin makeus puskee vähemmän läpi.

Melko samanlaiseen arvioon oli päädytty Viini-lehdessä.

Sunnuntaina kokeilen viiniä possun kanssa. Tämä on keskitäyteläinen ja hieman tanniininen, joten ehkä tällainen viini jopa hieman toimiikin mausteisen lihan vastapainona.

Myöhemmin kokeilen myös alkoholittoman valkoviinin. Olen kuullut raskaana olleilta naisilta, että ne ovat huomattavasti parempia kuin alkoholittomat punaviinit.

 

One thought on “Alkoholiton punaviini, onko siitä mihinkään?

Kommentointi on suljettu.