Kokeiltua: Sandro, Tapiola

Ravintolatarjonta Espoossa paranee tällä hetkellä kauppakeskusten uudistusten ja laajennusten myötä. Matinkylässä näin on tapahtunut Isossa Omenassa, ja Tapiolassa Ainoan laajennuksessa.

Olin nälkäisenä Tapiolassa työkeikan jälkeen. Katselin netistä Ainoan tarjontaa, ja suurin osa näytti lähinnä pikaruokapaikoilta, mikä oli pettymys.

Moni oli kehunut Lähi-itä-henkistä Sandroa Helsingissä, joten kokein sitä.

Ensimmäinen kertani Sandro Tapiolassa oli ristiriitainen kokemus.
Tarjoilijan ensikertalaiselle suosittelema lampaanpotkan (lamb shank) pitkään kypsynyt liha oli maukasta ja mehevää.

Mausteita oli reippaasti, ja kastike oli itämaisen mausteinen, ainakin suomalaisittain jopa hieman tulinen. Lihaa oli kuitenkin aika vähän, koska suuri osa oli pelkkää rasvaa luun päällä.

Hummus ja muut dipit olivat mielestäni hieman epämääräisiä, mutta mukana tullut leipä taas oli todella hyvää. Se oli ilmeisesti maustettu kurkumalla ja sahramilla, tykkäsin kovasti.

Paikka tuntui aika steriililtä, ja ikään kuin olisin istunut akvaariossa aukiolla isojen ikkunoiden takana. Kivat pöytäliinat varmaankin parantaisivat tunnelmaa. Lounaspaikaksi se olisi ihan siedettävää, mutta 28 euron päivälliseltä (ruoan osuus) odotan enemmän.

Naapuripöytiin tilatut burgerit ja pastat näyttivät hyviltä, joten kokeilen Sandroa vielä uudelleen. Myös tartarpihvi houkuttelisi alkuruokanälkään.