Namibian-kiertomatka: Afrikan eläimiä

Varmaankin yksi tärkeimpiä syitä matkustaa Afrikan eri valtioihin ovat isot ja vaikuttavat luonnonpuistot, joissa voi kohdata villieläimiä luonnollisemmissa olosuhteissa kuin eläintarhoissa.

Kirjoitin jo aiemmin marraskuun Namibian-kiertomatkani ohjelmasta. Kyse oli Koonono-matkojen järjestämästä kahden viikon kiertomatkasta kahden kokeneen suomalais-afrikkalaistaustaisen oppaan Olle Erikssonin ja Stefan Erikssonin asiantuntevalla johdolla.

Eniten ja lähimpänä eläimiä näkee luonnonpuistoissa, kuten Namibian Etoshassa autolla ajamalla, mutta esimerkiksi erilaisia antilooppeja, kirahveja, norsuja ja seeproja näimme  kauempaa myös muualla Namibiassa.

Tähän liittyykin tärkein opetukseni kahden viikon Namibian-matkasta: Seuraavalle matkalle ostan tai lainaan järjestelmäkameran ja jonkin telelinssin, jotta saan parempia kuvia eläimistä myös 100, 200 tai 300 metrin päästä. Jo ulottuvalla zoomilla varustettu kiinteärunkoinen digikamera päihittää zoomauksessa edelleen parhaimmatkin älypuhelinten kamerat.

Marraskuussa olin matkassa siis vain Sony CyberShot -taskukameran ja Samsung Galaxy S7 -älypuhelimen kanssa.

Toisaalta, aikaa kannattaa jättää eläimien seuraamiseen omin silmin, ei vain linssien läpl.

Matkallamme näimme luonnossa vapaina ainakin antilooppeja, kirahveja, leijonia, muutamia leopardeja, norsuja, sarvikuonoja, seeproja, strutseja sekä monia lintuja, joita en tunnistanut nimeltä. Meriretkellämme näimme hylkeitä ja pelikaaneja.

Video: Hylje ja pelikaani veneen kannelle

Video: Eläimiä valaistulla juomapaikalla Etoshan luonnonpuiston majoitusalueella

One thought on “Namibian-kiertomatka: Afrikan eläimiä

Kommentointi on suljettu.