Testissä Jorvin sairaalan ruoka: mustapippuria kiitos

Olen viettänyt viime päivät uuttavuotta myöten osastolla Jorvin sairaalassa Espoossa.

Ensin on sanottava tärkein asia. Hoito on ollut hyvää, henkilökunta pääasiassa tosi ammattilaisia ja hoitoni tuntuu edistyvän.

Nopeasti sairaalan arkirytmissä ruoasta tulee päivän tärkeimpiä asioita.

Moni valittaa ruoasta, joka ei meinaa maistua liki täydellisen mausteiden puuttumisen takia. Pippuria tai suolaa ei saa erikseen pyytämällä.

Huomasin, että etenkin lounaat ja päivälliset paranevat paljon, kun vain lisään vieraani tuomaa mustapippuria. Ruoka on alkanut maistua paremmin.

Ymmärrän, ettei sairaalassa voi maustaa ruokaa voimakkaasti. Mutta miksei pippuria tai suolaa voisi olla tarjolla pienissä pakkauksissa tai maustepurkeissa?

Kuitenkin leivän päällekin tuodaan erikseen levite (margariini tai voi). Kahvin ja teen kansssa saa h lutessaan sokeria.

Mausteet olisivat helppo tapa parantaa ruoan houkuttelevuutta.

Ongelmahan ei sinänsä ole iso: ota vain oma pippurimyllysi osastolle mukaan. 😅

Jälkiruokia olen lisäksi ”tuunaillut” lisäämällä rahkoihin marjoja tai makeita viinirypäleitä, joita vieraani ovat niitä tuoneet.

Lounaaksi seitä
Lounaaksi seitä

Sairaalan ruokarytmi

Alla kerron hieman tarkemmin ruoasta täällä. Arjen ja viikonlopun välillä on vain erot ajoissa.

Ruokarytmi syntyy aamiaisesta noin kello 8:00, lounaasta kello 11:00, päivällisestä kello 16:00 ja iltapalasta klo 19:00.

Aamiaisella voi valita esmes puuroa tai velliä, leivän ja levitteen, leikkeleen tai juuston, mehun tai mehukeiton, jogurtin tai viilin sekä kahvin tai teen. Näihin.voi vaikuttaa potilaan hoito tai ruokarajoitukset.

Lounas on.päivän tukevin ateria. Se on ollut asti jokin jokin proteiini kuten kanaa, seikalaa, lihapullia tai nakkeja. Sitten on kastike, riisiä, perunaa tai muuta. Lisäksi on jotain vihanneksia kuten kurkkua, salattia, punajuurta tai muuta. Jälkkäriksi on ollut esmes kakku tai marjakiisseli.

Päivällinen on tähän asti joka kerta keitto. Sen kanssa tulee myös vihanneksia ja jälkiruoka. Kahvin.tai teen saa myös.

Iltapala on aamupalan tapaien, mutta puuroa tai velliä ei enää tietty tarjota.

Lue myös blogimerkintäni Jorvin kahvion hieman ”kuuluisista” pitsoista, joiden kohtaloa on viime aikoina epäilty.

2 thoughts on “Testissä Jorvin sairaalan ruoka: mustapippuria kiitos

Kommentointi on suljettu.