Pelaamisen nostalgiaa Macilla: C&C Generals

Sairauslomalla on ylimääräistä aikaa, ja kaipasin vaihtelua Netflixille, Yle Areenalle ja äänikirjoille.

Siispä teki mieli hieman pelattavaa. En kuitenkaan ole juuri pelannut Applen Macbookillani, joten en meinannut keksiä mistä aloittaa. Kortti- tai puzzlepelit eivät kiinnosta, ja auto- tai toimintapelit eivät taas ole mukavia pelata läppärillä.

Olinkin innoissani, kun löysin Applen App Storesta nuoruuden suosikkipelini, Command & Conquer -reaaliaikastrategiapelista uusille Maceille päivitetyn C&C: Generals -pelin. Aikoinaan vuonna 2014 julkaistaessa peli sai jo kehuja muun muassa Mac Gamer HQ:n arvostelussa.

Yllätyin kuitenkin, miten hienolta pelin 3D-grafiikat näyttävät vielä tänä päivänä, ja nyt 12-tuumainen Macbookini pyörittää peliä sulavasti retina-näytön täydellä resoluutiollakin. YouTubessa on paljon videoita pelistä, mutta osa niistä on kuvattu vanhempien koneiden alhaisilla resoluutioilla.

Välivideot ovat vanhoja, mutta niiden alhaisempi tarkkuus ei häiritse, koska videot ovat vain lyhyitä tapahtumien taustoisia. Eikä tällaisessa nopeassa rts-strategiasa nyt tarina edes ole juuri missään osassa. Pointtina on näyttävä ja iso tuho, tai sitten harkitumpi taktikointi, oman maun mukaan.

Jos Command & Conquer -nostalgia ei innosta, Facebookissa kaverit suosittelivat muita pelejä Macille: