Parempaa kuin karkit

Olen ollut kovin perso makealle, erityisesti suklaalle. Hampaiden ja painon vuoksi koetan vähentää tätä pahetta. Yhtenä konstina olen ostanut enemmän hedelmiä ja marjoja. Tämä toimii aika kivasti. Usein, kun minun on tehnyt mieli makeaa, olen syönyt banaania, hunajamelonia, kiivihedelmän, klementiinejä, päärynän tai viinirypäleitä.

Välillä tulee tosin huteja, kun hedelmä onkin vielä liian raakaa tai muuten vain kirpeää. Vaivannäkö palkitsee sikäli, että satokauden hedelmät ovat Suomeen tuotunakin parhaimpia. Koetan siis seurata satokausikalenteria.

Iso ero tuntuu olevan viinirypäleiden lajeissa. Viime aikoina olen ollut koukussa pieniin tummiin viinirypäleisiin Etelä-Afrikasta. Ne ovat hyvin makeita ja mehukkaita.

Pienet tummat viinirypäleet ovat ihanan makeita, ikään kuin luonnon hedelmäsokerikarkkeja..
Hedelmälautanen keittiön pöydälläni muistuttaa minua jatkuvasti vaihtoehdosta suklaalle.

Pienet kivettömät rypäleet ovat nopeaa syötävää. Kaikissa kaupoissa en ole näitä nähnyt, mutta ainakin Espoon Iso Omenan Prisma myy niitä rasioittain. Iltalehden jutun luonnehdinta ”kuin pienistä sokeripusseista” pätee hyvin niihin.

Vielä koetan varmistaa, voiko jokin näin makea herkku olla yhtään terveellistä. Aiheesta on keskusteltu verkossa jo ainakin 10 vuotta.