Positiivinen buffakokemus: Treffi Pubin sunnuntain brunssi

Sunnuntaina vietimme läheiseni synttäreitä, ja paikaksi oli valittu Helsingin Herttoniemessä sijaitseva Treffi Pubi & Bistro, jossa on tarjolla viikonloppuisin sunnuntaibrunssi (29 euroa) useissa kattauksissa. Suosittu paikka oli jo hyvin täynnä saapuessamme klo 12:n kattaukseen.

En ole yleisesti oikein tykästynyt noutopöytiin (aka buffeteihin), kun niissä tuppaa määrä korvaamaan laatua. Välillä tulee myönteisempiäkin kokemuksia.

Vaikka porukkaa oli paljon, monesta pöydästä sai haettua ruokaa sujuvasti. 90 minuutin kattauksemme riitti hyvin alku-, pää- ja jälkiruokiin. Ei tämä kuitenkaan siis mikään pitkän kaavan seurustelubrunssi ollut, vaan enemmän perheiden ruokailua.

Treffissäkin alkuruoat olivat parempia kuin pääruoat. Tykkäsin graavilohesta, talon omasta perunasalaatista, parsa-pinaattisalaatista, maukkaista varhaisperunoista ja katkarapuskagenista. Hunajameloni ja kinkku toimivat aina. Siis pääosin tavallista hyvää suomalaista kotiruokaa.

Pääruoaksi otin melko mietoa loimulohta, jolle piparjuurivoi antoi mukavan kirpakan lisämaun. Menussa oli pääruokana myös savustettua taimenta, mutta sitä en ehtinyt saada tai edes nähnyt tarjolla.

Sekä alku- että pääruoat maistuivat tuoreilta. Ilmeisesti noutopöydän saa toimimaan, kun asiakkaita on niin paljon, ettei ruoka ehdi seistä astioissa liian pitkään.

Jälkiruoaksi valitsin monista vaihtoehdoista perinteisimmän eli vaniljajäätelöä ja mansikoita.

Paikkana Treffi Pubi & Bistro vaikutti kodikkaalta. Palvelu oli ystävällistä ja rentoa, vaikka asiakkaita oli paljon. Ravintolan a’la carte -lista vaikuttaa hyvin houkuttelevalta. Päätin jo tulla tänne uudelleen joku kerta päivälliselle, jos on muuten asoaa yhtään tännepäin Helsinkiä. Niin käy kyllä aika harvoin.

..