Hyvää palvelua kukka- ja yrttiostoksilla

Olen vasta opetellut piha- ja sisäkukkien hoitoa sekä yrttien kasvattamista. Se on tuntunut hankalalta, kun yleensä puuharha- ja rautakaupoissa ei juuri löydä myyjiä, ja vaikka löytäisi, ei heillä tunnu olevan aikaa tai kiinnostusta neuvoa pihalleni sopivien kukkien ja yrttien valinnassa.

Olikin kerrankin ilo käydä viikonloppuna Espoossa Tapiolan lähellä Kukkatalo Marittan kukka- ja puutarhakaupassa, jossa sain hyvää henkilökohtaista palvelua. Kaverini vinkkasi tästä kaupasta, joka on ilmeisesti toiminut Espoossa jo pitkään.

Kukkatalo Marittan myyjä neuvoi amatööriä esimerkiksi yrttien eroista, eli kasvuajoista tai mitkä sopivat aurinkoiseen ja mitkä varjoiseen paikkaan. Ostin komeita chilitaimia, korianteria ja piparminttua.

Myyjä vinkkasi kokeilemaan Kekkilän luonnonravinnetta, jota suositellaan juuri ruokakasveille.

  • Kukkatalo Marittan myymälä
  • Kukkatalo Marittan taimitarhassa oli hyvä valikoima ulkokasveja ja yrttejä. Sain hyvin vinkkejä yrttien valintaan.ja kasvatukseen.
  • Kukkatalo Marittan taimitarha
  • Luonnonmukainen lannoite on tarkoitettu esimerkiksi yrttien ja muiden rikkakasvien ja vihannesten kasvun edistämiseen.

Ainakin yrtit olivat hieman kalliimpia kuin viimeksi Plantagenista ostamani taimet. Koin kuitenkin hyvän asiakaspalvelun hintansa arvoiseksi. Säästin aikaa ja hermoja yrttien etsimisessä, ja vältyin kenties useiltakin virheostoksilta.

Sitten voi tietenkin mennä enemmän hinnan perässä, jos tietää ihan tarkalleen jo mitä haluaa.